Statistik

Antal barn
37
Antal barngrupper
3
Antal heltidsanställda
8,3
Antal heltidsanställda med legitimation
9,6%
Antal barn per barngrupp
12,3
Antal barn per pedagog
4,5
Antal heltidsanställda med examen
9,6%

Montessoriförskolan Vega i Linné har fått sitt tillstånd indraget från och med den 1 oktober.


Montessoriförskolan Vega i Linné har fått sitt tillstånd indraget från och med den 1 oktober. Det fick föräldrarna till barnen veta i tisdags genom ett mejl från förskolan.

– Man kände förtvivlan, hur gör vi nu för barnens trygghet? Det är så många frågor man får som förälder, säger Behrooz Razaznejad, vars son går på förskolan.

I beslutsunderlaget finns det elva föreläggande och två anmälningar som förvaltningen menar inte blivit åtgärdade av förskolan, trots att de uppmärksammades på det i november förra året. Det handlar bland annat om brist på dokumentation, en stor personalomsättning och bristande samarbete med hemmen.
Läs mer här gp.se

Om Vega


Montessoriförskolan Vega är en liten och personlig fristående förskola för barn i åldrarna 1-6 år. Förskolan drivs av Anna Lindstedt, förskollärare med montessoriutbildning och pedagogistautbildning (Reggio Emilia) och Carl-Johan Nilsson logistiker och ekonom. Förskolan har tre barngrupper där trygghet, stabilitet och kontinuitet är våra ledord.

Jollen för barn i åldrarna 1-3 år

Styrbord för barn i åldrarna 3-6 år

Babord för barn i åldrarna 3-6 år

Montessoriförskolan Vega startade januari 2016 och har ett lugnt och bilfritt läge i Nordostpassagen med närhet till Slottsskogen och Göteborgs naturhistoriska museum. Verksamheten bygger på Maria Montessoris tankar om förhållningssätt och pedagogik för att barn ska få bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och lära under sin tid i förskolan. Språklig medvetenhet, matematik, vardagslivsövningar, ateljéverksamhet, sång, musik, rim, ramsor, rörelse och utomhusvistelse är inslag som ingår i vår dagliga verksamhet. Då och då planerar vi in besök på bibliotek, museer och teater.
Senaste omdömmet:
Våra barn känner sig trygga och utvecklas varje dag på förskolan Fantastiska pedagoger . Barnen går på utflykter ofta och lär sig massor med nya saker Allt som sker kommuniceras genom appen Tyra. Rekommenderas

Förskolenyheter från Göteborg

Vattenskadad förskola öppnar igen

I november förra året drabbades Lindebovägens förskola i Billdal av en allvarlig vattenskada. 80 barn och pedagoger fick akut evakueras till andra lokaler och en omfattanden renovering inleddes. Tio månader senare är arbetet klart och den 12 september öppnar förskolan igen.

Familjecentralen på Opaltorget ordnar öppet hus

Mitt under pandemin fick Tynnered en ny familjecentral som samlar barnhälsovård, föräldrastöd och öppen förskola under ett och samma tak. Nu invigs den officiellt med Öppet hus den 29 september.

Hembesök ska öka kunskapen om förskolan

Inom satsningen Bokstart gör biblioteksanställda hembesök för att inspirera föräldrar att tidigt stimulera barns språkutveckling. Nytt för i höst är att personal från öppna förskolan följer med till familjer i Biskopsgården och informerar om förskolan. 

Göteborg värd för nationellt skolmöte

Det är frågan och temat för ett nationellt möte som mottagningsenheten på grundskoleförvaltningen är värd för 29-30 september. För att ta emot och undervisa nyanlända och flerspråkiga barn i förskola och skola på ett bra sätt möts ansvariga chefer i Göteborg.

Fler nyheter
Adress
MONTESSORIFÖRSKOLAN VEGA, NORDOSTPASSAGEN
Nordostpassagen 61B
Göteborg

Telefonnummer
031-390 04 11