Kartposition saknas..

Statistik

Antal barn
109
Antal barngrupper
6
Antal heltidsanställda
20,5
Antal heltidsanställda med legitimation
43,4%
Antal barn per barngrupp
18,2
Antal barn per pedagog
5,3
Antal heltidsanställda med examen
43,4%
Förskolan ligger i norra Kortedala, nära grönområden och spårvagnshållplats. Här möts barnen utifrån sina individuella förutsättningar och vi tar tillvara på deras olikheter.

På förskolan går drygt 100 barn uppdelat på sex olika avdelningar. Avdelningarna är åldersintegrerade vilket innebär att på varje avdelning går barn mellan ett och fem år.

Förskolenyheter från Göteborg

Vattenskadad förskola öppnar igen

I november förra året drabbades Lindebovägens förskola i Billdal av en allvarlig vattenskada. 80 barn och pedagoger fick akut evakueras till andra lokaler och en omfattanden renovering inleddes. Tio månader senare är arbetet klart och den 12 september öppnar förskolan igen.

Familjecentralen på Opaltorget ordnar öppet hus

Mitt under pandemin fick Tynnered en ny familjecentral som samlar barnhälsovård, föräldrastöd och öppen förskola under ett och samma tak. Nu invigs den officiellt med Öppet hus den 29 september.

Hembesök ska öka kunskapen om förskolan

Inom satsningen Bokstart gör biblioteksanställda hembesök för att inspirera föräldrar att tidigt stimulera barns språkutveckling. Nytt för i höst är att personal från öppna förskolan följer med till familjer i Biskopsgården och informerar om förskolan. 

Göteborg värd för nationellt skolmöte

Det är frågan och temat för ett nationellt möte som mottagningsenheten på grundskoleförvaltningen är värd för 29-30 september. För att ta emot och undervisa nyanlända och flerspråkiga barn i förskola och skola på ett bra sätt möts ansvariga chefer i Göteborg.

Fler nyheter
Adress
APRILGATAN 2B FÖRSKOLA
Aprilgatan 2b
Göteborg

Telefonnummer
031-365 31 14