Kartposition saknas..

Statistik

Antal barn
20
Antal barngrupper
1
Antal heltidsanställda
3,9
Antal heltidsanställda med legitimation
55,6%
Antal barn per barngrupp
20
Antal barn per pedagog
5,1
Antal heltidsanställda med examen
30,2%
Änglagårdens Förskola är en heltidsförskola som hör till Torslanda-Björlanda Församling. Vi vill ge kunskap om bibelns berättelser, kristna traditioner och sånger. Våra styrdokument är den nya läroplanen för förskolan och barnkonventionen.

Förskolenyheter från Göteborg

Vattenskadad förskola öppnar igen

I november förra året drabbades Lindebovägens förskola i Billdal av en allvarlig vattenskada. 80 barn och pedagoger fick akut evakueras till andra lokaler och en omfattanden renovering inleddes. Tio månader senare är arbetet klart och den 12 september öppnar förskolan igen.

Familjecentralen på Opaltorget ordnar öppet hus

Mitt under pandemin fick Tynnered en ny familjecentral som samlar barnhälsovård, föräldrastöd och öppen förskola under ett och samma tak. Nu invigs den officiellt med Öppet hus den 29 september.

Hembesök ska öka kunskapen om förskolan

Inom satsningen Bokstart gör biblioteksanställda hembesök för att inspirera föräldrar att tidigt stimulera barns språkutveckling. Nytt för i höst är att personal från öppna förskolan följer med till familjer i Biskopsgården och informerar om förskolan. 

Göteborg värd för nationellt skolmöte

Det är frågan och temat för ett nationellt möte som mottagningsenheten på grundskoleförvaltningen är värd för 29-30 september. För att ta emot och undervisa nyanlända och flerspråkiga barn i förskola och skola på ett bra sätt möts ansvariga chefer i Göteborg.

Fler nyheter
Adress
ÄNGLAGÅRDENS FÖRSKOLA TORSLANDA-BJÖRLANDA FÖRSAMLING
Nolviksvägen 14
Torslanda

Telefonnummer
031-731 91 04