Kartposition saknas..

Statistik

Antal barn
85
Antal barngrupper
5
Antal heltidsanställda
15,6
Antal heltidsanställda med legitimation
48,6%
Antal barn per barngrupp
17
Antal barn per pedagog
5,5
Antal heltidsanställda med examen
48,6%
Förskolan består av fem avdelningar uppdelat på två våningsplan. På det övre planet finns avdelningarna Trädet 1 och Trädet 2 för de äldre barnen. På nedre plan finns tre avdelningar för de yngre barnen; Junibacken, Saltkråkan och Lönneberga.

Förskolan ligger i en äldre byggnad med flera rum på varje avdelning där barnen ges möjlighet att leka i mindre grupper. På förskolan arbetar det 17 pedagoger varav 12 är utbildade förskollärare. Inom vår enhet finns det även tillgång till specialpedagoger, psykolog och socionom.

Vi har en härlig utegård i söderläge med både gräs, sand och asfalt som ger möjligheter och inspirerar till mycket lek tillsammans både stora och små. Dagarna erbjuder varierande inne- och utevistelse efter barngruppernas behov. Vi erbjuder barnen utflykter anpassade efter ålder och intresse. Teater, bio, och museibesök blir det också. Vi uppmärksammar även traditioner gemensamt på förskolan.

Förskolan är certifierad genom Grön Flagg, vilket är ett pedagogiskt verktyg som stödjer ett aktivt och långsiktigt arbete för hållbar utveckling.

Förskolenyheter från Göteborg

Vattenskadad förskola öppnar igen

I november förra året drabbades Lindebovägens förskola i Billdal av en allvarlig vattenskada. 80 barn och pedagoger fick akut evakueras till andra lokaler och en omfattanden renovering inleddes. Tio månader senare är arbetet klart och den 12 september öppnar förskolan igen.

Familjecentralen på Opaltorget ordnar öppet hus

Mitt under pandemin fick Tynnered en ny familjecentral som samlar barnhälsovård, föräldrastöd och öppen förskola under ett och samma tak. Nu invigs den officiellt med Öppet hus den 29 september.

Hembesök ska öka kunskapen om förskolan

Inom satsningen Bokstart gör biblioteksanställda hembesök för att inspirera föräldrar att tidigt stimulera barns språkutveckling. Nytt för i höst är att personal från öppna förskolan följer med till familjer i Biskopsgården och informerar om förskolan. 

Göteborg värd för nationellt skolmöte

Det är frågan och temat för ett nationellt möte som mottagningsenheten på grundskoleförvaltningen är värd för 29-30 september. För att ta emot och undervisa nyanlända och flerspråkiga barn i förskola och skola på ett bra sätt möts ansvariga chefer i Göteborg.

Fler nyheter
Adress
ALBOTORGET 5 FÖRSKOLA
Albotorget 5
Göteborg

Telefonnummer
031-365 81 48